ارز دیجیتال استلار (Stellar) چیست؟
ارز دیجیتال استلار یک پروتکل متن باز برای پرداخت و تبادل پول است .
- که در اوایل سال 2014 توسط Jed McCaleb تاسیس شده است.
- همچنین Jed McCaleb یکی از بنیانگذاران پروژه ریپل نیز بوده است.
هدف پروژه استلار
هدف پروژه استلار:
- آسان کردن پرداختهای برون مرزی و بین المللی
- برقراری ارتباط بین موسسات مالی مختلف
- صرفه جویی در زمان
- و کاهش هزینهها
است.
توکن های استلار
توکن های ارز دیجیتال استلار، لومن (Lumen) نام دارد .
که به اختصار (XLM) نوشته می شود.
پروتکل استلار توسط یک سازمان غیر انتفاعی که بنیاد توسعه استلار (Stellar Development Foundation) نام دارد پشتیبانی می شود.
تاریخچه ارز دیجیتال استلار
در ابتدا، ارز دیجیتال استلار بر اساس مفاهیم شبکه ریپل بود. و در هر دو از یک پروتکل استفاده میشد. پس از فورک ریپل و ایجاد تغییرات در بخش کد نویسی Consensus، استلار با پروتکلی جدید آغاز به کار کرد. پس از آن یکی از بنیانگذاران استلار به نام Joyce Kim گفت که نقصی در پروتکل ریپل وجود داشته است. اما استفان توماس مدیر ارشد فناوری شرکت Ripple Labs، به صحبت های Joyce Kim واکنش نشان داد و در یک پست وبلاگ آن را مورد انتقاد قرار داد.
سپس بنیاد استلار یک نسخه جدید و به روز شده از پروتکل را با یک الگوریتم توافق که بر اساس یک کد کاملا جدید بود ایجاد کرد. این الگوریتم جدید در آوریل 2015 منتشر شد و شبکه به روز شده در ماه نوامبر 2015 فعال شد. واحد ارز استفاده شده در شبکه استلار لومن (XML) است. با لومن ها انتقال پول در سراسر جهان و تراکنش ها بین ارزهای مختلف به صورت امن و با سرعت بالا انجام می شود. کارمزد تراکنش ها در شبکه استلار بسیار پایین است و هر تراکنش 0.00001 XML کارمزد انتقال دارد و در کمتر از 6 ثانیه انجام می شود.
استلار، اولین ارز دیجیتال مطابق با شریعت اسلامی
صرافی ارز دیجیتال بیت گرند
خرید و فروش ارز دیجیتال بصورت عمده و با حجم بالا
شبکه استلار چگونه کار میکند؟
استلار شبکه ای غیرمتمرکز از سرورهایی در سراسر جهان است که یک دفتر کل را میسازند. سرورها پروتکل را اجرا میکنند و با استفاده از اینترنت با برقراری ارتباط با دیگر سرورهای استلار، یک شبکه تبادل جهانی پول را ایجاد می کنند. در هر سرور یک نسخه از دفتر کل توزیع شده وجود دارد و تمام تراکنش ها در این دفترکل توزیع شده ذخیره میشوند. سرورها برای تایید تراکنش ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و هر 2 تا 5 ثانیه، دفتر کل بین تمام گره های شبکه به روز می شود. همچنین یکی دیگر از ویژگی های استلار، پروتکل اجماع آن است که شبکه برای تایید تراکنش ها نیازی به ماینر ندارد.
در ارز دیجیتال استلار برای تایید تراکنش ها، از الگوریتم FBA استفاده می شود که سرعت پردازش تراکنش ها را بالا می برد. هر گره در داخل شبکه استلار مجموعه دیگری از گره های قابل اعتماد را انتخاب میکند. هنگامی که یک تراکنش توسط همه گرهها در این مجموعه تایید شود، تراکنش انجام می شود. این فرایند کوتاه باعث می شود، شبکه استلار با سرعت بسیار بالایی عمل کند و طبق گفته ها توانایی پردازش 1000 تراکنش در ثانیه را دارد.
همچنین شرکت IBM، یکی بزرگترین غول های دنیای فناوری، با استفاده از شبکه استلار یک سیستم پرداخت بین المللی با همکاری برخی از بانک های بزرگ ایجاد کرده است. هدف این پروژه پردازش 60 درصد از پرداخت های برون مرزی کشورهای استرالیا، فیجی و تونگا است.