تسهیل پرداختهای کشور با استفاده از ارز دیجیتال ملی
ارز دیجیتال
ولی الله فاطمی اردکانی کارشناس بانکداری الکترونیک، درباره فعالیت بخش خصوصی و شرکتها در زمینه بررسی حوزه بلاک چین و ارزهای رمزنگار گفت:
بانک مرکزی به عنوان رگولاتور پولی و بانکی کشور در خصوص بحث ارزهای رمزنگار تاکید داشت تا شرکتهای فعال و توانمند بخش خصوصی به صورت محدود در این زمینه فعالیت و تمرین داشته باشند تا نتایح مناسبی از بررسیها و پژوهشهای بستر بلاک چین و رمز ارزها در کشور تولید شود.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین موضوعاتی که در حوزه ارزهای رمزنگاری شده وجود دارد به بحث نگرانیهای قانونی از جمله اتهامات پولشویی در تمام دنیا از جمله ایران وجود دارد ولی اجرای پروژه برای تمرین فناوری و مسائل قانونی به صورت محدود مورد تایید بانک مرکزی بوده و هم اکنون نیز پروژههای خاصی در این زمینه فعال است و هم افزایی نیز به وجود آمده تا تجربههای به دست آمده در این حوزه به اشتراک گذاری شود.
رمز ارز ملی ابزاری برای پرداخت است.
فاطمی اردکانی با اشاره به رمز ارز ملی و ارزهای رمزنگاری که در کشور در حال تولید و توسعه به صورت آزمایشی است، اظهار داشت:
ارز رمزنگار ملی یک Payment Token به عنوان ابزار پرداخت محسوب میشود و چندان و میتواند در زمینه تسهیل پرداختهای ملی و منطقهای به کشور کمک کند که در حال حاضر در کشور چند مجموعه طرحهای توسعه آزمایشی آن را در دستور کار دارند.
ضرورت مهاجرت از زیرساخت کارتهای بانکی مگنت به EMV
وی با اشاره به کارتهای مگنت افزود:
تمامی دنیا از جمله شرکتهایی مثل ویزا و مستر کارت به سمت کارتهای EMV رفتهاند. و ایران در مسیر کارتهای بانکی مگنت به عنوان فناوری قدیمی و از دسترس خارج شده همچنان در حال ارائه خدمت است.
که باید این زیرساخت برای افزایش ضریب امنیت و تبادل آسان با جهان سریعتر تغییر و به سمت فناوری جهانی EMV یا کارتهای هوشمند دارای چیپ تغییر کند.
یکی از مهم ترین مسائلی که در سالهای اخیر و با پیدایش کارت ملی هوشمند مطرح شد. به بحث تجمیع کارتهای بانکی در کارت ملی ارتباط دارد.
که این مسئله ایده خوبی نبود. و این مسئله از دستور کار خارج شده بود.
چرا که اطلاعات کارت ملی اطلاعات هویتی مهم و با تغییرات پایین محسوب میشود.
و اطلاعات بانکی اطلاعات لحظهای تغییر پذیر به شمار میرود.
کارشناس بانکداری الکترونیک تاکید کرد: با وجود اعلام و تاکید بانک مرکزی در سال 1395 مبنی بر تغییر زیرساخت و جهت گیری به سوی کارتهای EMV. اما متاسفانه تا به امروز هیچ فعالیت اجرایی انجام نشد. که باعث شده تا امروزه کشور با زیرساختی بسیار بزرگ از کارتهای بانکی مگنت روبرو باشد. که ضروری است تا هر چه سریعتر زیرساخت کارتهای بانکی به سمت EMV مهاجرت کند.