پاسخ گلاسنود به سوال : کدام آلت کوینها میتوانند با اتریوم رقابت کنند؟
گلاسنود : کدام آلت کوینها میتوانند با اتریوم رقابت کنند؟
برخی از ارزهای دیجیتال مبتنی بر قراردادهای هوشمند که به نوعی با اتریوم رقابت دارند. در یک ماه گذشته عملکرد قیمتی بسیار خوبی داشتهاند.
اما کدام آلت کوینها این شانس را دارند، که در آینده به رقیب اصلی اتریوم تبدیل شوند؟
به گزارش دیلی هودل، در طول ۳۰ روز گذشته گروهی از ارزهای دیجیتال مبتنی بر قراردادهای هوشمند با رشد قیمتی قابل توجهی مواجه شدند.
شرکت تحلیل بلاک چین گلاسنود برای پاسخدادن به این سؤال که آیا هیچیک از این پلتفرمها توانایی این را دارند که در آینده با اتریوم رقابت کنند یا خیر، مطلبی را منتشر کرده .
و معیارهای مختلفی را مورد بررسی قرار داده است.
ارزهای دیجیتال اولچ (Avalanche)، سولانا و لونا (Luna) در طول ماه گذشته رشد قابلتوجهی داشتهاند. و قیمت هر کدام بهترتیب ۲۹۲.۹، ۲۱۲.۲ و ۱۹۱.۴ درصد افزایش یافته است.
کدام آلت کوینها میتوانند با اتریوم رقابت کنند؟
آلت کوینها
گلاسنود بحث خود را با موضوع افزایش علاقه نسبت به اولنچ و سولانا آغاز کرده. و گفته است:
پلتفرمهای قرارداد هوشمند جایگزین [اتریوم] مانند اولنچ و سولانا بهخاطر مجموعهای از فعالیتها و سرمایهگذاری روی ویژگی برقراری ارتباط با سایر بلاک چینها توجه [سرمایهگذاران] را به خود جلب کردهاند. و توکن این پلتفرمها در ۳۰ روز گذشته با افزایش قیمت مواجه شده است.
گلاسنود همچنین به این نکته اشاره کرد که پروژههای فعال در صنعت امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) که در اکوسیستم اولنچ فعالیت میکنند:
تا اوایل ماه جاری، زمانی که بنیاد اولنچ خبر راهاندازی یک برنامه تشویقی ۱۸۰ میلیون دلاری را منتشر کرد. حجم نقدینگی محدودی جذب کرده بودند.
- بنیاد اولنچ ابتدا ۲۷ میلیون دلار را به کاربران پروتکل وامدهی آوی (Aave) و صرافی غیرمتمرکز کرو (Curve) اختصاص داد.
- گلاسنود گفته است: که از زمان اعلام راهاندازی برنامه مشوق ۱۸۰ میلیون دلاری، حجم نقدینگی پروتکلهای امور مالی غیرمتمرکز اولنچ روزبهروز بیشتر شده است.
شبکه سولانا
گلاسنود میگوید حجم نقدینگی اولنچ نسبتاً محدود به نظر میرسد:
پروژههای شبکه اولنچ همچنان بهعنوان نمونههای کپیبرداریشده از پروژههای فعال در شبکه اتریوم شناخته میشوند. رشد اخیر مربوط به مشوقها و افزایش بازدهی بوده است. این احتمال وجود دارد که [این رشد] در بلندمدت پایدار باشد یا نباشد.
بهگفته گلاسنود:
سولانا در این مدت روی راهاندازی پروتکلهای دیفای جدید متمرکز شده .و همین موضوع باعث رشد اکوسیستم این ارز دیجیتال شده است.
گفتنی است که شبکه سولانا میتواند در هر ثانیه ۵۰,۰۰۰ تا ۶۵,۰۰۰ تراکنش را پردازش کند. و به همین خاطر از مقیاسپذیری بالایی برخوردار است.
ترا ، اولنچ و سولانا
گلاسنود ضمن اشاره به این موضوع که رشد اکوسیستم سولانا در مقایسه با اتریوم همچنان بسیار محدود است، گفت:
تنها ۴ پروژه در شبکه سولانا هستند که ارزش کل سرمایه قفلشده در آنها از ۱۰۰ میلیون دلار بیشتر است. [این تعداد] در مقایسه با اتریوم که بیش از ۶۰ پروژه با ارزش کل سرمایه قفلشده بالای ۱۰۰ میلیون دلار دارد [بسیار ناچیز است]. سولانا مشخصاً برای پروژههایی که به مقیاسپذیری بیشتری نیاز دارند گزینههای جذابتری ارائه میدهد، با این حال فعلاً در مورد حجم نقدینگی آنقدر توانایی ندارد که بخواهد با اتریوم رقابت کند.
گلاسنود گفته است ترا (Terra)، شبکه ارز دیجیتال لونا، در برخی از پروتکلهای خود نشانههای حائز اهمیت در مسئله پذیرش را به نمایش گذاشته است. ارزش کل سرمایه قفلشده در انکر پروتکل (Anchor Protocol)، بزرگترین پروتکل دیفای در شبکه ترا، از ۳.۴ میلیارد دلار فراتر میرود.
ترا هم مانند اولنچ و سولانا هنوز نتوانسته است تعداد پروتکلهای با ارزش سرمایه قفلشده بالاتر از ۱۰۰ میلیون دلار خود را به بیش از ۵ مورد برساند.
اوج موجودی استیبل کوینها در صرافیها
قیمت لحظهای اتریوم + نمودار تغییرات قیمت
جمع بندی گلاسنود
گلاسنود در مقاله خود نوشته است:
در حالی که قیمت توکنهای مربوط به پروتکلهای مبتنی بر قراردادهای هوشمند جایگزین [اتریوم] در هفتههای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است، حجم نقدینگی این شبکهها در مقایسه با اتریوم محدودتر است.
گلاسنود بر این باور است که در آینده بیشتر کاربران به پلتفرمهای جایگزین مهاجرت خواهند کرد، مخصوصاً اگر اتریوم نتواند مشکل مقیاسپذیری شبکه خود را برطرف کند.
این شرکت تحلیل بلاک چین در ادامه نوشت:
از آنجا که برخی از کاربران بهدنبال بلاک چینهای جدیدتر و نوآورانهتر هستند، توسعهدهندگان باید ماندگاری و طول عمر کاربران و سرمایهای را که به اتریوم وارد و یا از آن خارج میشود ارزیابی کنند.
گلاسنود افزود:
با توجه به رقابتی که برای افزایش تعداد کاربران، توجهات و سرمایه وجود دارد، ممکن است بسیاری از توسعهدهندگان و پروتکلها دریابند که بهتر است با هم تعامل برقرار کنند و شاید حتی ارزش و فرصتی کشفنشده را در طراحی پروتکل بیابند. اما اگر راهکارهای لایه دوم نتوانند در برطرفکردن مشکل مقیاسپذیری اتریوم مؤثر واقع شوند و یا اینکه تجربه کاربری سختی را ارائه دهند، کاربران بهطور طبیعی بهسمت شبکههای جایگزین کشیده میشوند.